Εγγραφή :: Κατάλογος Μελών :: Σύνδεση   Πεμ Μάρ 28, 2024 11:12

Greek Club Cuore Αρχική σελίδα
Θόρυβοι, Χτύποι, Τριγμοί κτλ.

 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    Greek Club Cuore Αρχική σελίδα -> Λοιπά Προβλήματα/Λύσεις
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
PolicBear
Μέλος


Μέλος από: 12 Νοέ 08
Δημοσιεύσεις: 3
Φύλο:

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Δεκ 02, 2009 22:03    Θέμα δημοσίευσης: Θόρυβοι, Χτύποι, Τριγμοί κτλ. Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Καλησπέρα,

Είμαι κι εγώ κάτοχος ενός Cuore HG, για ένα χρόνο τώρα και 2 μήνες και είπα να καταθέσω και τη δικιά μου εμπειρία από αυτό.
Ξεκαθαρίζω ότι το χρησιμοποιώ σαν 2ο αυτοκίνητο αποκλειστικά μέσα στην πόλη.
Τα χιλιόμετρα που έχω κάνει είναι 8.200

Προβλήματα που έχω διαπιστώσει:

Από τα 100 km/h σε πορεία ακούγεται ένας αρκετά έντονος, συνεχόμενος «σφυριχτός» τριγμός σαν από χαλασμένο ρουλεμάν ή καλύτερα σαν χαλασμένος ανεμιστήρας τροφοδοτικού ηλεκτρονικού υπολογιστή. Δεν μπορώ να εντοπίσω ακριβώς από πού προέρχεται αλλά τον ακούω σαν να έρχεται μέσα από το ταμπλώ από την μεριά του οδηγού. Τον ίδιο θόρυβο (αλλά πολύ πιο ήπιο) τον ακούω και τα πρωϊνά που πηγαίνω στη δουλειά μου οδηγώντας με χαμηλή ταχύτητα αλλά σε φθαρμένο οδόστρωμα.
Δεν έχει να κάνει με θόρυβο της μηχανής γιατί όταν το αυτοκίνητο είναι σε στάση (ακόμη κι όταν ανεβάζω στροφές) δεν ακούγεται τίποτε. Επίσης έχω δοκιμάσει και με σβηστή τη μηχανή να το ταρακουνήσω με τα χέρια μου αλλά και σε αυτή την περίπτωση δεν ακούγεται τίποτε.
Στο εξουσιοδοτημένο συνεργείο που το πήγα για το 1ο service μου έδωσε τη «θεϊκή» απάντηση ότι δεν μπορεί να διαπιστώσει κάποιον θόρυβο αφού δεν μπορεί να το οδηγήσει με ταχύτητα 100+ χιλιόμετρα.
Αν κάποιος έχει παρόμοια εμπειρία ή κάποια γνώμη για το τι μπορεί να συμβαίνει παρακαλώ ας μου γράψει.
Επίσης εάν ξέρετε να μου προτείνεται κάποιο συνεργείο με τεχνογνωσία και μέσα για να μου επιλύσει αυτό το πρόβλημα που το θεωρώ σοβαρό αφού καθημερινά που χρησιμοποιώ την Αττική οδό και οδηγώ με 100+ χιλιόμετρα.

Εκτός από αυτόν το θόρυβο έχω παρατηρήσει και κάτι ακόμη αρκετά παράξενο…. Μετά από βροχή ή πλύσιμο του σε πλυντήριο όταν βάζω μπροστά ακούγονται χτυπήματα ! από την δεξιά πλευρά μπροστά από τη θέση συνοδηγού. Αυτά είναι σα να προέρχονται μπροστά από το ταμπλώ ή μέσα από αυτό. Τα χτυπήματα αυτά ακούγονται για τα πρώτα 15 λεπτά της κίνησης μου όταν σταματάω και ξεκινάω, φρενάρω και επιταχύνω ή αλλάζω ταχύτητα. Μετά τα 15 λεπτά δεν ακούγεται τίποτε… Τι να πω….

Γενικά είναι ένα αυτοκίνητο με αρκετούς τριγμούς και χτυπηματάκια από τα μπροστινά πλαστικά του. Σε αυτό ίσως συμβάλει και η πολύ κοντινή απόσταση του κινητήρα με την καμπίνα του αυτοκινήτου. Επίσης κάποιες φορές όταν ανεβαίνουν λίγο οι στροφές ακούω έντονα κάποιους παράξενους για εμένα θορύβους από τον κινητήρα (π.χ. σαν ροή υγρών κτλ.). Έχω πάψει νΆ ασχολούμαι μΆ αυτούς γιατί πιστεύω ότι δεν πρέπει να αποτελούν πραγματικό πρόβλημα.

Γενικά είμαι ευχαριστημένος για τον σκοπό που το χρησιμοποιώ δηλαδή οδήγηση στην πρωτεύουσα.

Περιμένω και κάποιες δικές σας απόψεις γιΆ αυτά που έγραψα.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
digibill
Μέλος


Μέλος από: 03 Φεβ 09
Δημοσιεύσεις: 192
Φύλο:
Τόπος: Athens

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Δεκ 03, 2009 07:29    Θέμα δημοσίευσης: Re: Θόρυβοι, Χτύποι, Τριγμοί κτλ. Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

PolicBear έγραψε:
Μετά από βροχή ή πλύσιμο του σε πλυντήριο όταν βάζω μπροστά ακούγονται χτυπήματα ! από την δεξιά πλευρά μπροστά από τη θέση συνοδηγού. Αυτά είναι σα να προέρχονται μπροστά από το ταμπλώ ή μέσα από αυτό. Τα χτυπήματα αυτά ακούγονται για τα πρώτα 15 λεπτά της κίνησης μου όταν σταματάω και ξεκινάω, φρενάρω και επιταχύνω ή αλλάζω ταχύτητα. Μετά τα 15 λεπτά δεν ακούγεται τίποτε… Τι να πω….


Μήπως τον εντοπίζεις ανάμεσα σε οδηγό-συνοδηγό, περίπου στον λεβιέ;
Χτες είχα ένα κουφό πρόβλημα τέτοια φύσης: ξαφνικά, όταν έβαζα μπροστά και όταν πατινάριζα τον συμπλέκτη (ειδικά σε πολύ χαμηλές στροφές, εκεί που το αμάξι σχεδόν πάει να σβήσει) άκουγα έναν περίεργο ήχο, σαν να τρίβεις χοντρά χαλίκια σε πλαστικό μπουκάλι! Μάλιστα ο θόρυβος ξεκίνησε στο άσχετο, χωρίς βροχή ή κάτι τέτοιο.....
Το πήγα στον Μάρκο (Μενίδι) και αμέσως ο θόρυβος εντοπίστηκε... στον λεβιέ των ταχυτήτων: το πλαστικό δαχτυλίδι που στεγανώνει το σημείο εξόδου του λεβιέ από το αμάξωμα (στο κάτω μέρος του σασί) είχε "στεγνώσει" λιγάκι και συντονιζότανε ο λεβιές σε πολύ συγκεκριμένες συχνότητες! Του βάλανε σπρέυ γράσσου και τώρα είναι μια χαρά!

Παράθεση:
Γενικά είναι ένα αυτοκίνητο με αρκετούς τριγμούς και χτυπηματάκια από τα μπροστινά πλαστικά του. Σε αυτό ίσως συμβάλει και η πολύ κοντινή απόσταση του κινητήρα με την καμπίνα του αυτοκινήτου.


....όπως επίσης και το ότι ο κινητήρας είναι τρικύλινδρος και παράγει απίστευτες δονήσεις! Όταν το είχαν ανεβασμένο για να βάλουν το σπρέυ στην τσιμούχα, το βάλανε μπροστά κι εγώ είδα τον κινητήρα από κάτω. Δεν φαντάζεσαι πώς τραντάζεται όταν λειτουργεί!!! Dizzy
_________________
Cuore HG 2009 (L276)
www.yiannakos.gr
Ubuntu-GR
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    Greek Club Cuore Αρχική σελίδα -> Λοιπά Προβλήματα/Λύσεις Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

 
Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης